torsdag, januari 13, 2011

Max blöja

Lillebror har äntligen fattat det här med böcker! Och hans favorit är Max blöja, en otroligt spännande och nervkittlande historia som ska läsas om och om och om och igen.

Det börjar med att Max gör entré och max blöja därefter. (Lillebror tittar spänt). Men Max vill inte kissa i blöjan (Oj oj). Max vill kissa på golvet (Lillebror fnittrar förtjust). Så kommer vovven som vill kissa i blöjan (Jättetokigt). Och Max tar steget fullt ut och kissar på golvet så det skvalar (Lillebror skrattar och pekar). Men så kommer mamma! (Fy). Och Fy vad Max var olydig. (Lillebror är alldeles till sig). Och Fy vad vovven var olydigt. (Lillebror kiknar av skratt). Och sen hämtar mamma en ny blöja. (Lillebror tittar storögt). Och sen var det slut.

Igen, skriker lillebror.

Jag undrar varför det bara är mamman som är arg och "fyar" i Max-böckerna...jag har provat att byta ut mamma mot pappa men det har inte alls samma effekt. Barnen tittar konstigt på mig (och tänker väl att jag är dum, det ser man väl att det inte är pappa som har klänning).

Inga kommentarer: