tisdag, april 24, 2012

Barnhem

Jag är med i en yahoo-lista för alla som har adopterat från samma barnhem som lillebrors. Och där pågår en diskussion om de dåliga förhållanden som råder på barnhemmet. Eller det kanske mer handlar om vilket dåligt skick barnen är i när de får dem. Det är skrämmande att höra. Många barn är undernärda, har konstiga utslag och är understimulerade. Vissa äldre barn har också varit apatiska och gungat med huvudena (som jag förknippar med de fattiga rumänska barnhemmen på 80-talet).
Jag förstår ju att vissa delar av Kina är fattiga och att personalen på barnhemmet kanske inte alltid är utbildade. Men med tanke på vilken enorm utveckling som Kina har ekonomiskt så borde väl inte standarden på banhemmen vara så dåliga...
Vår lilla lillebor var ju också i väldigt dåligt skick när vi fick honom. Men det är ju fantastisk vad barn återhämtar sig och tar igen. Han är en fighter och en överlevare! Jag kan bara hoppas att Kina tar hand om alla sina barn efter bästa förmåga och att standarden på barnhemmen blir till det bättre.

Inga kommentarer: