måndag, augusti 22, 2011

Det här med förskolan...

Sedan en vecka tillbaka är barnen på förskolan. Storebror har börjat på ny avdelning, plötsligt är han bland de äldsta barnen av hela förskolans 160 (!) barn. Han går i en stor grupp på 48 barn med 8 pedagoger. Vi var mycket skeptiska till en så stor grupp men det verkar fungera jättebra. Och vi som haft två år av mer eller mindre jobbiga lämningar vinkar nu glatt hej då till en glad fyraåring som skuttar iväg till sina kompisar. Nästan snopet. Men skönt såklart, gäller bara att vänja sig.
Lillebror däremot...idag var det hans andra vecka och det var dags att lämna. Personalen har ju verkligen förespråkat tredagars-inskolning medan jag sagt att det passar inte alla barn och det funkade inte bra på storebror. I fredags provade vi att lämna lillebror en timme och då skrek han så hysteriskt att personalen såg lite skärrad ut. Så idag var det personalen som inte ville att jag skulle gå.
Jag tycker det är konstigt att personalen inte verkar veta någonting om adoptivbarn, även om det inte finns några andra adoptivbarn på skolan så borde man ju få läsa om det under utbildningen. Det ska ju finnas något informationshäfte om barn i förskolan som man kan lämna in, jag gjorde det när storebror började, men kommer inte ihåg var de finns att få tag i. Men det vore nog bra till den här avdelningen.

1 kommentar:

Isabel Turner sa...

Man kan verkligen hålla med om att förskolan INTE har ngn koll på att adopterade barn är annorlunda (vanligtvis) när det gäller att lämna dem... vi hade 3 veckors inskolning på vårt dagis, ngt vi bad specifikt att få göra och som tur var lyssnade de på oss. Det gick jättebra att lämna efter den tiden. Han skuttar glatt iväg till dagis numera. Så skönt! Hoppas vidare sinskolningen går bra. /isabel