torsdag, april 03, 2008

Jag är verkligen, verkligen, verkligen jätteirriterad på försäkringskassan. Jag har ännu inte fått någon föräldrapenning. De säger att jag måste komma in med ännu mera "bevis" på att vi adopterat barn. Jag har skickat in ännu mer papper...men inga pengar syns till. Och alltså inget barnbidrag heller. Men maken får sina pengar. Trots att vi lämnat in samma papper.
Varje dag ringer jag dit, idag var det 17 minuters kötid. "Du har plats 156 i kön". Grrrrrr.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Been there, done that... Det är så tröstlöst! Vi löste det med att helt enkelt ta med samtliga handlingar till Försäkringskassan i vår stad och boka en tid med en handläggare. Sen lade vi upp pappren på bordet och sa "vassegod - ta vad ni vill ha". Sen dök pengarna upp efter ett par dagar.

De 10 pappadagarna handläggs av en annan enhet som inte är lika krånglig - därför får man ut dem snabbare.

När vi sen skulle få ut adoptionsbidraget krävde de in samma papper som vi redan lämnat in till vårt lokala kontor. Det var tydlgen extremt avancerat att plocka upp telefonen och ringa och beställa dessa papper från vårt kontor (där de uppenbarligen ligger kvar) och dessutom har de ingen central diareföring som gör att de kan gå in i varandras datasystem och se vad som är inlämnat eller inte (det hade inte mn myndighet heller - för 30 år sen). Det slutade denna gång med att vi själva faxade ner kopiorna till kontoret som handlägger adoptionsbidragen. Då funkade det.

Blev lite långt inlägg, men jag känner mig verkligen inte särskilt välvilligt inställd till Försäkringskassan.

/applecore (medsyster!)

Lisa Papaver sa...

Åh, då blir det mer strul sen när det är dags för adoptionsbidraget då. Men peppar, peppar, de säger att jag ska få pengar nu på måndag.
Men man tycker ju att det borde gå lite smidigare, det är ju inte helt ovanligt med adoption...